Autonomous UAV flight

In onderlinge samenwerking van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en het Kenniscentrum Computer Vision van de NHL Hogeschool wordt er gewerkt aan onbemande vliegende technologie van de toekomst.

Door de slimme toepassing van ontwikkelingen op het gebied van Computer Vision zullen er de komende jaren belangrijke nieuwe toepassingsgebieden ontstaan voor Unmanned Aerial Vehicles (UAV). Het NHL Kenniscentrum Computer Vision heeft zich als doel gesteld om mee te doen met de IMAV 2014 competitie. De IMAV is een internationale competitie en conferentie op het gebied van UAV’s die jaarlijks wordt gehouden. In september 2014 zal deze competitie in Nederland plaatsvinden.

Onderdelen van de wedstrijd zijn bijvoorbeeld:

  • Lijn volgen
  • Gat in muur vinden

Voor meer informatie zie: www.imav2013.org en www.imavs.org

Om deel te kunnen nemen aan deze competitie is reeds een platform samengesteld. Dit platform bestaat oa. uit een Galaxy S3 processing bord, een arduino voor de stuursignalen en een aantal camera’s.

 Binnen je project wordt de UAV toegepast voor het volgende:

  • Inspecteren van landbouwakkers. Denk hierbij aan het automatisch vliegen op basis van GPS coordinaten, stitchen van beelden en de automatische inspectie van beelden.
  • Inspecteren van sloten. Denk hierbij aan het automatisch volgende van sloot met een UAV en het stitchen van beelden.

Je werkzaamheden zullen bestaan uit het ontwikkelen van deze Computer Vision software op de quadrocopter waarmee het systeem zelfstandig kan navigeren. Ook het uitvoeren van experimenten waarmee duidelijk gemaakt wordt of, en zo ja in welke situatie de uitgewerkte oplossing succesvol functioneert.

Motivatie:

Voor dit project zijn wij op zoek naar een enthousiaste student die hier graag een bijdrage in wil leveren. Interesse in Computer Vision is een pré net zoals het beschikken over kennis van programmeren (bij voorkeur C++). De student ontvangt een stagevergoeding ter hoogte van de norm voor interne projecten en krijgt de beschikking over een eigen werkplek met PC of notebook.