OpenCV bindings to VisionLab

OpenCV is een gratis bibliotheek met programmeer functies gericht op real-time Computer Vision. VisionLab is een omgeving om Computer Vision applicaties te ontwikkelen/onderzoeken. VisionLab is uitbreidbaar: Eigen functionaliteit is eenvoudig toe te voegen. Voor OpenCV bestaat er echter nog geen generieke manier om dit te doen.

Zo hanteert OpenCV zijn eigen datastructuren voor afbeeldingen, maar VisionLab ook. Om OpenCV functionaliteit beschikbaar te maken in VisionLab zal hier een generieke oplossing voor moeten worden gezocht. Een automatische conversie tussen de verschillende datastructuren is hiervoor een eerste stap.

Voor dit project zijn wij op zoek naar een enthousiaste student die hier graag een bijdrage in wil leveren. Interesse in Computer Vision is een pré net zoals het beschikken over kennis van programmeren (bij voorkeur C++). De student ontvangt een stagevergoeding ter hoogte van de norm voor interne projecten en krijgt de beschikking over een eigen werkplek met PC of notebook.

Student: 1, Informatica / Technische Informatica